sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kun kaksi viikkoa on kulunut



Päätimme tehdä pienen blogipäivityksen sen kunniaksi että olemme olleet täällä nyt 2 viikkoa. Limburg on jo käynyt aikalailla tutuksi, mikä tosin johtuu siitä ettei tämä todellakaan ole mikään suurkaupunki. Vanhan kaupungin olemme kiertäneet läpi varmaan miljoona kertaa ja siellä onkin oikeastaan kaikki kiinnostava. Hyvän ilman ansiosta on ollut mukava käydä pienillä kävelyillä mm. joen vartta pitkin tai muuten vain tähyilemässä saksalaisia taloja. Limburgin päänähtävyydenkin onnistuimme löytämään lopulta viikon jälkeen. Kyseessä on Limburgin tuomiokirkko, joka kirkkaiden väriensä avulla näkyy pitkälle. Kirkkoa on aloitettu rakentamaan vuonna 1200 luvulla ja kirkkoa rakennettiin pikku hiljaa lisää ja lisää. Kirkko ei kuitenkaan ole loppujen lopuksi niin iso, vaikka ihan hieno onkin. Toisin sanoen ei mitään verrattuna esimerkiksi Kölnin tuomiokirkkoon. Vanhassa kaupungissa kävellessä tuntuu välillä että menee suuntavaisto ihan sekaisin, kun pienet kadut risteilevät suuntaan jos toiseen. Meidän onneksemme vanha kaupunki on kuitenkin loppujen lopuksi niin pieni että sinne ei eksy. Vanhasta kaupungista olemme bonganneet tähän mennessä kaksi suklaakauppaa. Molemmat täynnä erilaisia suklaita, joten suklaannälkää ei ainakaan tarvitse täällä nähdä. Ravintoloitakin on melko monta mutta tähän mennessä emme ole vielä käyneet ulkona syömässä, koska olemme tehneet ruokaa itse. Kahviloitakin löytyy ja etenkin italialaisia jäätelöbaareja, joissa löytyy myös sellaisia jäätelömakuja, joihin en Suomessa ole vielä törmännyt. 
Kovin turistiystävällinen kaupunki Limburg ei ole, koska englanniksi asioiminen on lähes tulkoon sula mahdottomuus. Jos hyvä tuuri käy, joku siellä täällä saattaa osaa englantia muutaman sanan. Saksalaisten englanninkielen taidolle hyvänä esimerkkinä on Helin käymä keskustelu erään saksalaisen kanssa. H: Do I have to pay anything? ... S: Yes, it's free...Helin kysyttäessä, mistä lähtee jokiristeily, samainen saksalainen sanoi että sillä voi mennä jokea pitkin ja lopuksi nostaa rannalle. Heli oli tosin tarkoittanut sellaista isoa jokilaivaa (jota ei edes peppi pitkätossu pysty nostamaan). Saksalainen ilmeisesti oli tarkoittanut kanoottia. Tosin poikkeuksia löytyy. Esimerkiksi eräs meidän yhteyshenkilöistä esitti Limburgin historiaa ja kierrätti vanhassa kaupungissa kertoen talojen yksityiskohdista. Ilmeisesti saksalaiset opiskelevat englantia vain viisi vuotta, mutta kuvittelisi että edes perusasiat olisi hallussa.Eräs Dubaista kotoisin oleva harjoittelija vanhainkodilla oli Helin kanssa myös pohtinut sitä, miksi saksalaiset eivät osaa kunnolla englantia, vaikka ylipäätänsä koko Saksassa on niin paljon turismia. Esimerkiksi postissa ja rautatieasemalla kaikki lukee saksaksi. Positiivisena asiana on se, että kaupunki on siisti, humalaisia tai kerjäläisiä emme ole nähneet kertaakaan ja muutenkin kaupunki on turvallinen paikka asua.


Pienenä välihuomautuksena, löysimme sentään ainakin ruotsia puhuvan naisen...Jos ei löydy ketään, joka osaa englantia, niin tiedämme ainakin jonkun, joka osaa puhua ruotsia...
Nyt viettelemme täällä rauhallista pääsiäistä Suvin sairastellessa pahentunutta flunssaa. Nenäliinapakkaukset on muuten isoja täällä! Tänään aiomme mennä syömään intialaista ruokaa. Muuta emme ole oikeastaan pääsiäisenä tehnyt. Ensi viikonloppuna menemme Kölniin (suklaamuseoon!!!). 
Ensi viikolla Heli vaihtaa samaisessa vanhainkodissa kerrosta ylemmäs erityistä huolenpitoa tarvitsevien ryhmään.Suvi joutui olemaan muutaman päivän pois töistä päiväkodista mutta toivotaan että tiistaina hän pääsee taas leikkimään lasten kanssa.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti