perjantai 11. huhtikuuta 2014

St. Georg Pflegeheim

Vanhainkodin ruokala

Hoitajien huone ja yksi lukuisista käytävistä

Toinen käytävä

Kolmas käytävä ( ja lisää riittää)

Parvekkeen näköala.


Tästä pystyy näkemään huonehälytykset.

Näin paljon mummoilla ja papoilla on toimintaa.

Ulkoapäin otettu kuva vanhainkodista,
Työharjoittelupaikkani on yksityinen vanhainkoti, jossa on yhteensä 120 asukasta. Työskentelen ensimmäisessä kerroksessa, jossa on 38 asukasta ja suurin osa on aika hyväkuntoisia. Rakennuksessa on yhteensä neljä kerrosta. Katutasossa on toimistot, keittiö ja yhteiset tilat. Toisessa kerroksessa asuu enemmän apua tarvitsevia ja kolmannessa dementoituneet vanhukset. Henkilökuntaa on kaikkiaan n. 180, hoitohenkilökunnan lisäksi keittäjät, siivoojat, talonmiehet, puutarhurit ym.

Hoitotoimenpiteet ovat suurelta osin samanlaisia kuin Suomessa. Suurimmat erot löytyvät hygieniasta ja hoitajien toimenkuvasta. Käsien desinfiointia ei tehdä, kuin muutaman kerran päivässä. Koko kerroksessa ei ole kuin kolme käsidesipulloa. Hansikkaita on kahdessa paikassa ja siitä aina tungetaan taskut täyteen, jos muistetaan. Eritetahrat kuuluvat siivoojan tehtäviin, joka käy aina aamuisin. Sairaanhoitaja suorittaa kaikki vaativammat tehtävät ja lääkkeen jaon. Muu henkilökunta, joita on montaa eri titteliä, hoitavat sitten muut työt. Omatoimisesti ei saa mennä esim. päänsärkyyn lääkettä antamaan vaan ensin on soitettava lääkärille ja saatava lupa.

Asukkaiden huoneet on tilavat ja viihtyisät ja kalustettu osin heidän omilla tavaroilla ja valokuvilla. Kattaukset tehdään aina posliiniastioita ja servettejä käyttäen. Ruokaa on paljon ja valinnanvaraa riittää. Kerran viikossa on myös mahdollista nauttia viiniä tai olutta ruokailun yhteydessä. Asukkailla on myös viriketoimintaa 5x viikossa, joihin osallistutaan yleensä aktiivisesti. Kommunikointi asukkaiden ja hoitohenkilökunnan välillä on paljon vilkkaampaa, kuin suomessa. Myös asukkaat keskustelevat ja vierailevat toistensa luona aktiivisesti.

Toistaiseksi olen enimmäkseen katsellut ja avustanut tarvittaessa. Asukkaita olen vienyt ja hakenut huoneista, sekä auttanut yöpukuun pukemisessa. Ongelmia aiheuttaa yhteisen kielen puuttuminen. Onneksi osaan hieman saksaa, joten pärjään jotenkuten. Hoitohenkilökunnastakaan ei montaa englannin kielen taitoista löydy.

Sellaista tällä kertaa!

Heli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti